Bingo – spelet som startade i föreningsverksamheterna i Sverige
Posted on: September 10, 2015, by : admin
Bingo Balls Card How To Play

Visste du att bingon började spelas redan på 1500-talet i Italien? Spelet hette då Lo Giuoco del Lotto d’Italia. Det skiljer sig givetvis med bingon som spelas idag men den har ändå samma grunder.

I Sverige började man spela bingo på 1960-talet. Influenserna kom från Danmark, där många föreningar spelade just detta spel. Första idrottsklubben I Sverige som började med detta var Gunnarstorps IF. Idag finns det ca 100st bingohallar i Sverige.

Det finns massor av olika varianter av detta spel. Det fanns till exempel en variant i USA där man spelade med bönor som markörer, istället för bingopennor som används idag.

Bingo går ut på att siffror dras slumpvist och spelarna markerarar dessa på sina spelbrickor som har förtryckta siffror i ett rutmönster. När man har fått sitt första mönster ska man ropa ”Bingo!” för att påvisa detta. Det finns många olika sätt att vinna på. Man kan till exempel vinna på att man har fem nummer på en och samma vågräta rad (en vinnande kombination från Bingolotto).

104979_53084_442_Bingo-1

Man kan numera även spela bingo på nätet också. De flesta online kasinon har detta. Spelet bygger på samma principer som när man spelar i en vanlig bingohall. Det brukar finnas en chatt också där man kan socialisera, samtidigt som man spelar. Man får annars inte prata under ett vanligt bingospel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *